Fredag 1 Jul
Stockholm

Ingen OS-trippel för Usain Bolt

Supersprintern tänker inte springa 100, 200 och 400 meter i London-OS.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blir ingen trippelsatsning till nästa OS av en av fjolårets två största idrottare. Usain Bolt förnekar att han kommer att springa 100, 200 och 400 meter i London 2012.

Tillsammans med Michael Phelps var Bolt 2008-års största idrottsman. Jamaicanen vann tre OS-guld, satte två individuella världsrekord och ingick dessutom i det stafettlag på 4 x 100 meter som krossade USA:s tidigare världsrekord. Vid nästa sommarspel, som går i London 2012, snackades det om att Bolt skulle utöka satsningen och även springa 400 meter. Någon som 22-åringen nu dementerar:

– Jag sa aldrig att jag kunde springa tre sträckor. Det kräver massor av laddning och jag tvivlar verkligen över att jag skulle klara det, säger Bolt till Reuters enligt The Post Chronicle.

Rapporter antydde att arrangörerna av friidrottsprogrammet till London-OS kunde tänka sig att lägga schemat så optimalt som möjligt för Bolts satsning på tre olika sträckor. Men allt är ett missförstånd, enligt jamaicanen.

– Jag tror inte att jag skulle klara av det på en enda bana, någon måste ha missuppfattat mig. Jag kanske gör 100 och 200, eller 200 och 400, men inte alla tre.

Det är lätt att förstå Bolt. Bara att upprepa bedriften från Peking lär vara svårt nog. Nedan kan du se alla hans tre fantastiska guld- och världsrekordlopp från OS.

100 meter

200 meter

4 x 100 meter

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.