Ingen OS-trippel för Usain Bolt

Supersprintern tänker inte springa 100, 200 och 400 meter i London-OS.


Det blir ingen trippelsatsning till nästa OS av en av fjolårets två största idrottare. Usain Bolt förnekar att han kommer att springa 100, 200 och 400 meter i London 2012.

Tillsammans med Michael Phelps var Bolt 2008-års största idrottsman. Jamaicanen vann tre OS-guld, satte två individuella världsrekord och ingick dessutom i det stafettlag på 4 x 100 meter som krossade USA:s tidigare världsrekord. Vid nästa sommarspel, som går i London 2012, snackades det om att Bolt skulle utöka satsningen och även springa 400 meter. Någon som 22-åringen nu dementerar:

– Jag sa aldrig att jag kunde springa tre sträckor. Det kräver massor av laddning och jag tvivlar verkligen över att jag skulle klara det, säger Bolt till Reuters enligt The Post Chronicle.

Rapporter antydde att arrangörerna av friidrottsprogrammet till London-OS kunde tänka sig att lägga schemat så optimalt som möjligt för Bolts satsning på tre olika sträckor. Men allt är ett missförstånd, enligt jamaicanen.

– Jag tror inte att jag skulle klara av det på en enda bana, någon måste ha missuppfattat mig. Jag kanske gör 100 och 200, eller 200 och 400, men inte alla tre.

Det är lätt att förstå Bolt. Bara att upprepa bedriften från Peking lär vara svårt nog. Nedan kan du se alla hans tre fantastiska guld- och världsrekordlopp från OS.

100 meter

200 meter

4 x 100 meter

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.