Mikael Ymer kan göra comeback på tennisbanan nästa år, att döma av en tweet från svensken på måndagen. Arkivbild.
Mikael Ymer kan göra comeback på tennisbanan nästa år, att döma av en tweet från svensken på måndagen. Arkivbild. - Foto: Alastair Grant/AP/TT

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.


"Att gå i pension var tråkigt, vi ses om åtta månader", skriver Ymer på X, tidigare Twitter.

Inlägget går att tolka som att tenniskarriären återupptas nästa år. Det är först då, den 17 januari 2025 för att vara exakt (snarare om nio månader), som Mikael Ymers avstängning tar slut.

När han i juli förra året stängdes av i 18 månader efter att ha missat tre dopningskontroller svarade Ymer med att avsluta karriären. Av måndagens inlägg att döma har han ändrat sig.

Redan i januari gläntade han på dörren till en återkomst, när han deltog i en "talkshow" som studenterna på Handelshögskolan i Stockholm arrangerade. Han fick då frågan om han hade spelat sin sista match, rapporterade Dagens Nyheter som var på plats.

Svaret:

— Jag vet inte.

Före avstängningen nådde Ymer som bäst en 50:e-plats på världsrankningen, i april förra året. Han blev då förste svenske herrspelare att nå topp 50 sedan Robin Söderling 2012.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!