Måndag 15 Aug
Stockholm

Här är Lagerbäcks misstag

Förbundskaptenens tveksamma beslut som lär kosta Sverige en VM-plats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kvalförlusten mot Danmark gör att Sverige med allra största sannolikhet missar VM i Sydafrika nästa år. Det blir den första svenska kvalmissen sedan 1998 och förbundskapten Lars Lagerbäcks första missade mästerskap.

Landslagsledningen och de svenska spelarna menar att det mest var oflyt som låg bakom lördagens 0-1-förlust på Råsunda. Men samtidigt finns det en rad beslut som Sverige och Lagerbäck lär få kritik för efter kvalmissen.

När Sverige fick straff i den tolfte matchminuten var det Kim Källström som fick förtroendet. Källström har inte haft sin bästa säsong i Frankrike sprudlar knappast av självförtroende. Samtidigt har Zlatan Ibrahimovic varit säkerheten själv från straffpunkten i Serie A.

Vänsterbacken Adam Johansson har varit helt okej i allsvenskan och gjorde en bra landskamp mot Portugal. Men han hade stora problem mot den danske målskytten Thomas Kahlenberg i första halvlek av lördagens match. Högerbacken Mikael Nilsson har varit skadad och är knappast i bästa form. Hans rensning, som gav Danmark 1-0, var katastrofal. Utanför laget hade Lagerbäck valt att ställa Schweizproffset Berhang Safari och en Oscar Wendt i toppform och med rutin från den danska ligan.

Lagerbäck valde även att satsa på Henrik Larsson från start i anfallet. Något han lär fortsätta att göra även fast Henke varken blir yngre eller bättre. Henke är en klok och rutinerad spelare, men det öppna läge han fick i den andra halvleken mot Danmark, borde ha utnyttjats bättre. Något som kanske Marcus Berg, Johan Elmander eller Tobias Hysén hade lyckats med.

Och när förändringarna väl kom på Råsunda, så räckte inte tiden till. Viktor Elm kom in och gjorde det bra. Johan Elmander kom också in, men fick aldrig chansen i anfallet utan tvingades ut på kanten.

Vad tycker du? Är kvalmissen Lagerbäcks fel? Kan han sitta kvar? Kommentera!

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.