Armand Duplantis. Arkivbild.
Armand Duplantis. Arkivbild. - Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Duplantis vann – försökte på världsrekordet

Armand Duplantis vann stavhoppstävlingen i Ostrava, Tjeckien, efter att ha klarat 5,82 i det första försöket. Något världsrekord blev det dock inte i de kluriga vindarna.


Stavtävlingen i Continental Tour i Ostrava blev inte speciellt spännande. Duplantis gjorde ett lyckat ingångshopp på höjden 5,62 innan han valde att stå över 5,72.

Från sidan fick friidrottsstjärnan se konkurrent efter konkurrent riva ut sig på höjden.

Mest dramatik blev det när Ernest John Obiena, Filippinerna, bröt staven i sitt tredje försök på höjden. Lyckligtvis landade Obiena på mattan och tycktes vara okej.

Incidenten gjorde att filipinen fick lov att göra om hoppet, som han sparade till 5,82. Det blev dock en rivning och han var utslagen.

Duplantis klarade höjden i sitt första försök och efter att fransmannen Anthony Ammirati gjort två försök på höjden – sedan han rivit på 5,72 och därefter sparat sina försök – utan att lyckas var tävlingen avgjord.

Duplantis höjde därefter ribban till sex meter och klarade i det tredje försöket i de knepiga vindarna, innan det var dags att hoppa på världsrekordhöjden 6,25.

Där inledde svensken med två försök under ribban, innan han i det tredje lyckades få till ett ordentligt försök – som dock resulterade i en rivning.

På söndag får Duplantis en ny chans när Diamond League avgörs i Stockholm.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/
/