Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagerbäck: "Kim har satt straffarna"

Sport | 07/06/2009 14:15

Förbundskaptenen försvarar valet av Kim Källström som förste straffskytt.

Hafsig och oigenomtänkt. Så såg Kim Källströms straff ut. Slagen i perfekt höjd och inte tillräckligt långt i sidled gjorde det att danskarnas Thomas Sörensen kunde slänga sig till höger och relativt enkelt rädda skottet från elva meter. Ett mål där kunde ha gjort matchbilden till en helt annan.

– Jag kommer inte ihåg när jag missade en straff sist, det var länge sedan, säger Källström till Expressen.

Trots Zlatan Ibrahimovics hysteriska form från Serie A hade Lars Lagerbäck och Roland Andersson utsett Källström till förste straffskytt. Inget konstigt val visserligen, med tanke på att Lyonproffset faktiskt gjort fyra av landslagets sex senaste mål och normalt sett är säker på fasta situationer.

– Det var vi som hade utsett Kim till förste straffläggare. Han har varit det mestadels i landslaget och de straffar han har haft har han satt, säger Lagerbäck.

Zlatans skytteligaseger från den gångna säsongen påverkade alltså inte beslutet.

– Inga betänkligheter. Man väger alltid för och emot litegrann. Men väldigt få saker i livet är självklara, men så bestämde vi, säger Lagerbäck.

Återstår att se om Källström är förste straffskytt mot Malta på onsdag.

Skrivet av: