Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Kan va läge byta coach redan nu"

Sport | 07/06/2009 19:37

Nyheter24:s bloggare Ola Wenström föredrar ett förbundskaptensbyte redan i höst.

Tonerna är hårda mot Lars Lagerbäck dagen efter den ödesdigra VM-kvalförlusten mot Danmark. Flera experter kräver nu förbundskaptenens avgång då chansen att nå VM i Sydafrika nästa år minimal.

Nyheter24:s bloggare Ola Wenström menar att det förbundskaptensbyte som med all säkerhet kommer att ske då Lagerbäcks kontrakt går ut nästa år, lika gärna kan ske nu, i höst.

"Lagrell borde kanske redan nu, till hösten, ge jobbet till nästa förbundskapten. Lagerbäck har kontrakt också över nästa år. Om det är läge att byta då är det nog redan läge att byta under sommaren.", skriver Wenström i sin blogg.

Syftet med att byta förbundskapten i detta skede är knappast att chansen att nå VM blir större. Den möjligheten kommer ändå vara försvinnande liten. Men den nya förbundskaptenen får då möjlighet att lära känna laget i god tid innan nästa kval, samt skola in nya spelare i landslaget. Vem nästa förbundskapten blir är inte klart, men Wenström har sin solklara favorit.

"Nästa förbundskapten kom i alla fall på besök i studion efter matchen. Hasse Backe stod där utan jobb men med den perfekta mixen av svensk trygghet, internationell erfarenhet och dessutom med snudd på en unik förmåga att prata med er i publiken.", skriver Wenström.

Sverige möter redan på onsdag Malta i nästa VM-kvalmatch. Den matchen spelas i Göteborg och börjar 19:00.

Skrivet av: