Måndag 8 Aug
Stockholm

Nu är Federer störst genom tiderna

Robin Söderling slet tappert, men Roger Federer höll nerverna i stånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är Sveriges största framgång på tennisbanan på över sju år. Men i finalen av Franska Öppna 2009 tog Robin Söderlings saga i Paris slut. Roger Federer vann i tre raka set.

Dagens final i Franska Öppna slutade egentligen med två vinnare. Robin Söderling förlorade visserligen i tre raka set, men den framgång han har haft de två senaste veckorna under Roland Garros slår allt inom svensk tennis sedan Thomas Johansson vann Australian Open 2002. Det lär ge honom bragdguldet senare i höst och förhoppningsvis kan 24-åringen rida vidare på den framgångsvåg han nu har haft.

Roger Federers första titel i Franska Öppna gör nu sannolikt honom till den bästa spelaren genom tiderna. Det krävs fortfarande en Grand Slam-titel ytterligare för att vara ensam rekordhållare, men till skillnad från Pete Sampras, som också har 14 titlar, har schweizaren nu lyckats vinna alla de fyra stora turneringarna.

– Roger, du förtjnar verkligen det här. För mig är du den bästa spelaren i historien, sa Söderling vid prisceremonin efteråt samtidigt som han hyllade turneringen:

– Det här är min favoritturnering. Atmosfären är otrolig och jag känner mig verkligen som hemma när jag spelar här, inte bara tack vare vädret, sa Söderling med ett skratt i takt med att regnet började falla allt mer.

Matchen då? Tja, det var egentligen inget snack. I första set var Söderling inte ens med i matchen. Svensken höjde sig, tvingade fram ett tiebreak i det andra setet, men som vanligt i tuffa situationer tog schweizaren fram sitt bästa spel när det som mest behövdes. I tredje bröt världstvåan direkt och kunde sedan hålla sin serve setet ut för att till slut falla till gruset som en av världens bästa spelare genom tiderna. 6-1, 7-6, 6-4 blev setsiffrorna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.