Tennishjälten i Sverige igen

Hela Sveriges Robin är hemma igen. "Har egentligen alltid gillat grus."


Som om han vore den riktiga mästaren har Robin Söderling hyllats efter de två veckorna i Franska Öppna. När 24-åringen på måndagen kom hem till Stockholm igen var det med nybliven insikt om vad han har ställt till med och enorm glädje.

Inte undra på det. Tibrosonen har under hela sin karriär så här långt ansetts vara som sämst på grus. Men efter det han nu har visat i Roland Garros kan man tro att det i själva verket är tvärtom.

– Jag har egentligen alltid gillat grus. Det känns som att det har gått bättre och bättre för varje år, säger Söderling till Nyheter24.

Men hur kände du egentligen när du gick in mot Nadal? Du skulle möta den oslagbara...

– Ja, det är ju det svåraste som finns, men jag försökte intala mig att det faktiskt skulle gå. Sedan fick jag en bra start och då rullade det på.

Någon som sannolikt inte trodde sina ögon på läktaren var Magnus Norman. Den tidigare finalisten i Franska Öppna är numera tränare åt Söderling och många misstänker att det är han som ligger bakom den nyblivna stjärnans förvandling från en spelare som regelbundet gick till andra eller tredje omgången i en Grand Slam till att plötsligt nå final.

– Alla vet att Robin är bra på tennis, utom han själv. Men jag har egentligen inte bidragit med så mycket annat än en ny röst som säger saker på ett annat sätt, säger Norman.

Härnäst väntar några dagars vila och träning för Söderling, och faktum är att det inte blir någon ny turnering innan nästa Grand Slam – Wimbledon – drar igång den 22 juni. Därefter närmar sig Swedish Open i Båstad med stormsteg, en turnering 24-åringen aldrig har vunnit.

– Jag har alltid älskat Båstad och skulle värdera en vinst där otroligt högt. Men det är väldigt många bra spelare med så det blir otroligt svårt, säger Söderling.

Swedish Open spelas på grus, och Söderling och grus har visat sig vara en riktigt vass kombination, så visst finns chansen till triumf i Båstad för den nyblivne tennisikonen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.