Fredag 12 Aug
Stockholm

Sampras hyllar Federer som den bäste

Amerikanen säker på sin sak: "Federer bästa spelaren någonsin."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går blev han av med rekordet som gjorde honom till störst genom tiderna. Men Pete Sampras är bara glad för sin övermans skull. Roger Federer tog i och med segern i Franska Öppna sin 14:e Grand Salm-titel vilket är lika många som just Sampras.

Skillnaden mellan de båda är dock att amerikanen aldrig vann i Paris, och nu klargör Sampras vad han anser om Federers prestation:

– Vad han har gjort under de senaste fem åren har aldrig någonsin gjorts – och kommer troligtvis aldrig hända igen. Oavsett om han hade vunnit där (Franska Öppna) eller inte skulle han sluta som den bäste någonsin. Det här bekräftar det bara, säger Sampras enligt Guardian.

Den amerikanske tenniskungen har tidigare ansett australiern Rod Laver, som bland annat vann två äkta Grand Slam – alla de fyra stora turneringarna samma år – som den kanske bäste någonsin. Men med Federers facit efter de gångna två veckorna ändrar Sampras nu åsikt.

– Jag är ett stort Laverfan, men man kan inte jämföra de båda tidsperioderna. I den här eran är utmaningen mycket hårdare än under Rods, säger Sampras.

Ett mer värdefullt kvitto kan Federer knappst få.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.