Federer: Kul att möta Söderling

"Han spelar sitt livs tennis."


Roger Federer vs Robin Söderling. David mot Goliat.

Dagens Paris-final är en sensation sett ur svenska ögon. Robin Söderling har, mot alla odds, tagit sig till final och nu möter han Roger Federer som han förlorat mot nio gånger tidigare. Men trots att Federer tidigare sagt att Söderling saknar mental styrka lovordar han nu sin motståndare.

"Robin är en stark spelare i alla lägen"

–Han slog ut Nadal och har svarat för flera mycket imponerande insatser. Vändningen mot Gonzalez var fantastisk och den visar att Robin är en mycket stark spelare i alla lägen, säger Federer till SvD.

Om Federer vinner i dag tar han sin 14:e Grand Slam-titel och den första i Paris. Men han underskattar inte sin motståndare.

"Spelar sitt livs tennis"

–Han spelar sitt livs tennis och det finns inte några lätta motståndare i en Grand Slam-final.

Från att vara en relativt okänd svensk har har Tibrosonen plötsligt blivit spelaren på allas läppar.

"Det är fullständigt kaos där nere"

–Magnus Norman (Söderlings tränare) försöker att ge honom så mycket lugn och ro som möjligt inför finalen. Det är fullständigt kaos där nere. Robin är det enda de pratar om i fiken, spelarloungen och runt banorna. Det är fullständig kalabalik sedan han slog Nadal. Nu har han dessutom följt upp det med två vinster, säger tennisproffset Thomas Johansson till Eurosport.

Johansson tror också att Söderling definitivt kan störa Baselsonen.

–Jag tror att Robin har en bra chans, även om Federer är favorit med tanke på de tidigare mötena. Men kan Robin spela som han gjort i de fyra senaste matcherna så har han en jättemöjlighet, säger Johansson.

Klockan 15.00 i dag spelar Robin Söderling final i Franska Öppna. Matchen direktsänds på SVT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.