Henrik von Eckermann och hans häst King Edward var felfria under lagtävlingen i Rotterdam. Arkivbild.
Henrik von Eckermann och hans häst King Edward var felfria under lagtävlingen i Rotterdam. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sveriges superlag tvåa i "OS-genrepet"

Sverige slutade på andra plats i stortävlingen i Rotterdam under fredagen. Därmed är det svenska superlaget klart för final i League of Nations.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den sista tävlingen av lagtävlingen League of Nations avgjordes under fredagen, och Sverige ställde upp med ett superlag.

Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson åkte till Rotterdam för att försöka knipa en finalplats i tävlingen – och för att "genrepa" inför OS. Tävlingen i Rotterdam under fredagen är nämligen den sista stortävlingen innan sommarens tävlingar i Paris.

Då levererade det svenska superlaget, och landade en andraplats. Resultatet innebär också att Sverige är klart för finalen som går av stapeln i början av oktober i Barcelona.

Efter den första rundan ledde Sverige, och var felfria i hoppningen. Den enda som rev var Baryard-Johnsson, men eftersom att bara tre av fyra resultat räknas i den första delen av tävlingen ströks hennes försök.

I den andra delen av tävlingen, när allt skulle avgöras, fick dock Sverige se sig besegrat av Frankrike. Efter ytterligare en rivning av Baryrad-Johnsson kunde felfria Frankrike passera, och ta hem tävlingen.

Trea blev Storbritannien.

TT
/
/
/