Murray i toppform inför Wimbledon

Andy Murray första britt att vinna turneringen i Queens på över 70 år.


Den 22 juni inleds årets tredje Grand Slam i tennis – Wimbledon. Andy Murray fick bästa möjliga förberedelse genom att i dag, söndag, vinna uppvärmningsturneringen Aegon Championship i Queens. Britten vann finalen över amerikanen James Blake med 7-5, 6-4 och blev därmed den första hemmaspelare att vinna turneringen på över 70 år.

– Det har varit en fantastisk vecka. Det här är bland den bästa tennis jag någonsin har spelat. Jag var ganska nervös eftersom folk talade om för mig att ingen britt har vunnit här på ganska lång tid men när jag fick chanserna klarade jag av att ta vara på dem, säger Murray enligt Sky Sports.

Spelarna bröt varandra var sin gång fram till ställningen 5-5 i första set. Murray fick ytterligare en breakboll i det elfte gemet och när Blake då slog en för lång forehand kunde Murray i gemet efter serva hem första set. Tack vare ett break och stabilt servande hela vägen i andra set kunde Murray till slut ta hem matchen.

– Det enda kvar nu är att ta en Grand Slam. Förhoppningsvis kan jag göra det i Wimbledon om ett par veckor, säger Murray.

Tommy Haas vann finalen i tyska Halle, den andra turneringen som ses som genrep till Wimbledon. Finalsegern mot världsfyran Novak Djokovic, Serbien, kom något överraskande men 6-3, 6-7, 6-1 var odiskutabla siffror, och fastställde tyskens första ATP-titel sedan 2007.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!