Troéng vs UFC-veteranen Weir

Ett klassiskt möte - ung möter gammal.


Nästa match att presenteras för Superior Challenge 4 är Tor ”The Hammer” Troéng vs Mark ”The Wizard” Weir.

Matchen, som är ett av de fyra huvudeventen, blir en av svenskens tuffaste hittills.

– Det ska bli skitkul, det är en perfekt motståndare och värdemätare för mig. Jag har sett lite videoklipp med honom och han verkar vara ganska allround. Men bäst stående, så det blir där man får passa sig. Men min plan är ju förstås att ta ner honom, säger Tor Troéng till Nyheter24.

Hur kommer du att anpassa din träning?

– Jag har börjat matchträningen nu och kommer att köra en tio pass i veckan. Det ser ut ungefär som förut med skillnaden att han är southpaw, och står med högerhanden fram. Det är lite ovant för mig men jag kommer att sparras mot flera vänsterhänta innan matchen, säger Nyheter24-bloggaren Tor Troéng.

Mark Weir, som fyller 42 år i dagarna, har tävlat i världens största organisationer och har över 20 års kamsportserfarenhet. I UFC 37, första gången som galan hölls på brittisk mark i juli 2002, slog Mark ut Eugene Jackson på bara tio sekunder. Under hans MMA-karriär har han vunnit 21 matcher och förlorat 16.

189 centimeter långa och 84 kilo tunga Tor Troéng har ungefär samma kroppstyp som britten. Han har vunnit fyra av sina fem senaste matcher, bland annat mot både Bruno Silva och Nick Osei på TKO.

Matchen kan du se på Superior Challenge 4 "Bad Intentions", som går den 31 oktober på Fryshuset i Stockholm.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!