Onsdag 27 Okt
Stockholm

UFC 99: Franklin och Velasquez segrade

Den första UFC-galan i Tyskland levde inte riktigt upp till hypen. Som tur var tog stjärnorna på de två huvudmatcherna sitt ansvar och levererade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en svängig treronders-fight lyckades Rich Franklin vinna över Wanderlei Silva på enhälligt domslut. Jämfört med resten av matcherna på huvudkortet var Franklin mot Silva närmast sjukt actionpackad och många hade brassen som vinnare. Men domarna tyckte annorlunda och gav segern till Rich Franklin som tackade och tog emot.

Fighten började något trevande och det syntes att båda hade respekt för den andres slagstyrka. Franklin använde – precis som man ska göra mot Silva – sina raka slag och sin räckvidd. Silva kom i sedvanlig ordning framåt med loopande krokar och knockout i sikte.

Silva nära knock

I slutet av andra var Silva nära att släcka Franklin, men slog sig själv trött och Franklin återhämtade sig. I tredje var både Silva och Franklin halvt utmattade och i ett antal vilda slagväxlingar kunde vem som helst gått i golvet, men båda höll sig levande.

Silva var knappast nöjd med domslutet och nu återstår att se vem hans förste motståndare i nya viktklassen 185 pounds kommer att bli.

Den nye stjärnan är här

Cheick Kongo tackade ja till fighten mot tungviktslöftet Cain Velasquez för bara tre veckor sedan – i dag kan man säga att det var ett dumt beslut.

Velasquez ses av många som en utmanare till de främsta tungviktarna i UFC. Lördagens fight mot fransmannen Kongo var på många sätt ett eldprov för att se om Velaquez var redo att ta klivet från lovande till utmanarstatus.

Redan efter den första slagväxlingen såg det ut som om Velasquez tagit sig vatten över huvudet då han tog två fina högerslag från Kongo rätt på knappen och gick ner på knäna. Väl där blev publiken varse om varför amerikanen kan vara ”nästa stora sak” i UFC. Velasquez red ut stormen, tog ner Kongo och visade världen hur bra brottare han verkligen är.

Visserligen är Kongos svaghet just hans markgame, men att Velasquez kastade runt den reslige fransmannen på det sättet han gjorde var imponerande. Även om inte amerikanen kunde slå ut eller ”submitta” Kongo så kontrollerade han fighten och tog hem ett enhälligt domslut.

Övriga resultat.

Mike Swick besegrade Ben Saunders via TKO (Slag) - Rond 2 (3:47)

Dan Hardy besegrade Marcus Davis via delat domslut

Spencer Fisher besegrade Caol Uno via enhälligt domslut

Mirko Cro Cop besegrade Mostapha Al Turk via TKO - Rond 1 (3:06)

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela