UFC 99: Franklin och Velasquez segrade

Publicerades: 14 Jun 2009, 11:29, Uppdaterades: 31 Mar 2012, 18:29

Den första UFC-galan i Tyskland levde inte riktigt upp till hypen. Som tur var tog stjärnorna på de två huvudmatcherna sitt ansvar och levererade.


Efter en svängig treronders-fight lyckades Rich Franklin vinna över Wanderlei Silva på enhälligt domslut. Jämfört med resten av matcherna på huvudkortet var Franklin mot Silva närmast sjukt actionpackad och många hade brassen som vinnare. Men domarna tyckte annorlunda och gav segern till Rich Franklin som tackade och tog emot.

Fighten började något trevande och det syntes att båda hade respekt för den andres slagstyrka. Franklin använde – precis som man ska göra mot Silva – sina raka slag och sin räckvidd. Silva kom i sedvanlig ordning framåt med loopande krokar och knockout i sikte.

Silva nära knock

I slutet av andra var Silva nära att släcka Franklin, men slog sig själv trött och Franklin återhämtade sig. I tredje var både Silva och Franklin halvt utmattade och i ett antal vilda slagväxlingar kunde vem som helst gått i golvet, men båda höll sig levande.

Silva var knappast nöjd med domslutet och nu återstår att se vem hans förste motståndare i nya viktklassen 185 pounds kommer att bli.

Den nye stjärnan är här

Cheick Kongo tackade ja till fighten mot tungviktslöftet Cain Velasquez för bara tre veckor sedan – i dag kan man säga att det var ett dumt beslut.

Velasquez ses av många som en utmanare till de främsta tungviktarna i UFC. Lördagens fight mot fransmannen Kongo var på många sätt ett eldprov för att se om Velaquez var redo att ta klivet från lovande till utmanarstatus.

Redan efter den första slagväxlingen såg det ut som om Velasquez tagit sig vatten över huvudet då han tog två fina högerslag från Kongo rätt på knappen och gick ner på knäna. Väl där blev publiken varse om varför amerikanen kan vara ”nästa stora sak” i UFC. Velasquez red ut stormen, tog ner Kongo och visade världen hur bra brottare han verkligen är.

Visserligen är Kongos svaghet just hans markgame, men att Velasquez kastade runt den reslige fransmannen på det sättet han gjorde var imponerande. Även om inte amerikanen kunde slå ut eller ”submitta” Kongo så kontrollerade han fighten och tog hem ett enhälligt domslut.

Övriga resultat.

Mike Swick besegrade Ben Saunders via TKO (Slag) - Rond 2 (3:47)

Dan Hardy besegrade Marcus Davis via delat domslut

Spencer Fisher besegrade Caol Uno via enhälligt domslut

Mirko Cro Cop besegrade Mostapha Al Turk via TKO - Rond 1 (3:06)

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

1 timme sedan

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

2 timmar sedan
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

2 timmar sedan
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

2 timmar sedan
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

idag 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

idag 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.