Fredag 7 Okt
Stockholm

"Äpplet" har inte ruttnat än

1982 vann Mikael Appelgren EM i bordtennis. 26 år senare: Mikael Appelgren, snart 47, blir matchvinnare i elitseriecombacken. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1982 vann Mikael Appelgren EM i bordtennis.

Samma år satte 17-årige Patrik Sjöberg svenskt rekord i höjdhopp på 2,24 och Mats Wilander blev den yngste någonsin att som 17-åring vinna Franska öppna i tennis.

26 år senare: Mikael Appelgren, snart 47, blir matchvinnare i elitseriecombacken.

Det var som om tiden hade stått stilla när Mikael Appelgren servade igång i Brännkyrkahallen på onsdagskvällen. Som så många gånger förr i den långa och framgångsrika karriären avslutade "Äpplet" kvällen som en vinnare. Spårvägen besegrade Warta med 5-3 och Appelgren avgjorde när han i den sista matchen besegrade Wartas Robert Nilsson med 3-1 i set. Kort där innan hade han besegrat Kalle Relfson med 3-2 i set.

Nilsson hade jag full koll på. Han har jag mött i division ett, så det var aldrig någon fara att jag inte skulle vinna, sade Appelgren, som var märkbart skakig före matchen.

För 32 år sedan spelade jag elitseriebordtennis i just den här hallen. Nu var det mycket folk och klart att jag var nervös.

Appelgren, som tränat tre-fyra gånger i veckan, firade lugnt efter matchen.

Det blir en varmdusch och en bira. Sedan kommer det nog kännas en del i kroppen i morgon.

TT: Kommer du fysiskt att orka en hel säsong?

Självklart, det är mest hjärnan som är trött nu när man är i den här åldern.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.