Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Äpplet" har inte ruttnat än

- 17/09/2008, 06:25 -

1982 vann Mikael Appelgren EM i bordtennis. 26 år senare: Mikael Appelgren, snart 47, blir matchvinnare i elitseriecombacken. (TT)

1982 vann Mikael Appelgren EM i bordtennis.

Samma år satte 17-årige Patrik Sjöberg svenskt rekord i höjdhopp på 2,24 och Mats Wilander blev den yngste någonsin att som 17-åring vinna Franska öppna i tennis.

26 år senare: Mikael Appelgren, snart 47, blir matchvinnare i elitseriecombacken.

Det var som om tiden hade stått stilla när Mikael Appelgren servade igång i Brännkyrkahallen på onsdagskvällen. Som så många gånger förr i den långa och framgångsrika karriären avslutade "Äpplet" kvällen som en vinnare. Spårvägen besegrade Warta med 5-3 och Appelgren avgjorde när han i den sista matchen besegrade Wartas Robert Nilsson med 3-1 i set. Kort där innan hade han besegrat Kalle Relfson med 3-2 i set.

Nilsson hade jag full koll på. Han har jag mött i division ett, så det var aldrig någon fara att jag inte skulle vinna, sade Appelgren, som var märkbart skakig före matchen.

För 32 år sedan spelade jag elitseriebordtennis i just den här hallen. Nu var det mycket folk och klart att jag var nervös.

Appelgren, som tränat tre-fyra gånger i veckan, firade lugnt efter matchen.

Det blir en varmdusch och en bira. Sedan kommer det nog kännas en del i kroppen i morgon.

TT: Kommer du fysiskt att orka en hel säsong?

Självklart, det är mest hjärnan som är trött nu när man är i den här åldern.

Skrivet av: