Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tennistalang dog och återuppstod

Sport | 12/10/2008 15:26

Trettonårige James Doherty fick en massiv hjärtattack under en match.

Han är en av de yngsta britterna som någonsin har överlevt en hjärtattack. Den lovande tennistalangen James Doherty, 13, hade världens tur efter att ha fått en massiv hjärtattack under en match. Läkare är helt förvånade att trettonåringen verkar återhämta sig mirakulöst.

Doherty kollapsade på planen efter svåra smärtor och behandlades på plats med hjärt- och lungräddning vid Hazelwood Tennis Academy i Enfield i norra London. Trebarnspappan Alan Percy rusade över hela planen för att hjälpa Doherty trots att Percy saknade utbildning i hjärt- och lungräddning. Han fick snabbt hjälp av fitnesstränaren Karen Browne och de lyckades till slut att återuppliva Doherty efter att han varit död i femton minuter, skriver The Sun.

– Läkaren som behandlade honom sa att han var ett unikt fall och att det var ett extraordinärt mirakel att han överlevde, sa mamma Sarah Doherty.

Skrivet av: