GSP: Svåraste motståndet hittills

GSP: Han är en gentleman - och det gör honom farlig.


Kanadensaren Georges St. Pierre, GSP, har redan mött toppen inom sin sport. Ändå spår han att det kommande mötet mot Thiago Alves kommer att bli det svåraste hittills i karrirären.

– Tekniskt sett tar han med sig många fler "problem till bordet" än alla som jag mött hittills, säger GSP.

Thiago har vunnit sju matcher i rad, bland annat mot Karo Parisyan, Matt Hughes and Josh Koscheck. Något som 28-årige GSP vet mycket väl. Och att brassen inte kör något "dirty-talk" är dessutom lite störande.

– Thiago Alves är en gentleman. Han behöver inte snacka skit för att promota sig själv. Han är en kille med respekt, och det gör honom ännu farligare, säger GSP.

25-årige Thiago mötte nyligen den regerande titelhållaren med samma respekt, men antydde att han också är redo att ta över bältet.

– Jag är redo i varje situation, vare sig vi kör stående, brottas eller ligger på mattan. Jag har mycket respekt för mästaren och jag är hundra procent redo för vad han än kommer att försöka med, säger Thiago.

Thiago, som är känd för feta bensparkar, bra knän och hårda nävar, har fått GSP att lägga extra mycket arbete på sin gameplan.

– Jag har en speciell strategi som jag ska använda för att få honom ur fokus. Men det är som när du spelar kort, du vill inte på förhand visa din hand. Thiago Alves är en helt annorlunda fighter än BJ Penn, så det blir en helt annan strategi. Ni får vänta tills matchen så får ni se, säger GSP till Las Vegas Sun.

Se Thiago Alves utmana Georges St. Pierre, den regerande mästaren i weltervikt, på historiska UFC100 den 11 juli.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?