Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Time out för Magnus Hedman

- 01/07/2009, 15:15 -

"Har inte tagit preparat i vetskap om att det ska ha varit dopning."

Som Nyheter24 tidigt avslöjade är den dopningsanklagade fotbollsprofilen Magnus Hedman ambassadör för Ren Idrott. En stifltelse som arbetar för en idrottsvärld utan droger och dopning.

Nu har han i samråd med styrelsen beslutat sig för en time out från sitt uppdrag. Detta meddelas genom ett pressmeddelande på Ren Idrotts hemsida.

"Av respekt för mina kollegor och för situationen jag hamnat i så har jag i samråd med Ren Idrotts styrelse beslutat mig för att ta en time out från mitt uppdrag. Jag vill understyrka att jag fortfarande står bakom alla de värderingar Ren Idrott förmedlar och lever efter samt att jag ej tagit något preparat i vetskap om att det ska ha varit dopingklassat medel."

I mitten av maj greps den förre landslagsmålvakten av polis. Man hittade då piller i hans byxor och dopningsklassade medel i blodet.

Jonas Björkman, tennisess och även han ambassadör sa efter gripandet till Nyheter24 att man har en viktig position om man arbetar för Ren Idrott.

– Kan man inte stå för detta bör man hoppa av. Vi ska ju vara förebilder.

Björkman menade att trovärdigheten skadas av fall som Hedmans.

Hedman har hela tiden förnekat sin kännedom om att preparaten var dopning. Han kommer nu att åtalas.

Skrivet av: