Time out för Magnus Hedman

"Har inte tagit preparat i vetskap om att det ska ha varit dopning."


Som Nyheter24 tidigt avslöjade är den dopningsanklagade fotbollsprofilen Magnus Hedman ambassadör för Ren Idrott. En stifltelse som arbetar för en idrottsvärld utan droger och dopning.

Nu har han i samråd med styrelsen beslutat sig för en time out från sitt uppdrag. Detta meddelas genom ett pressmeddelande på Ren Idrotts hemsida.

"Av respekt för mina kollegor och för situationen jag hamnat i så har jag i samråd med Ren Idrotts styrelse beslutat mig för att ta en time out från mitt uppdrag. Jag vill understyrka att jag fortfarande står bakom alla de värderingar Ren Idrott förmedlar och lever efter samt att jag ej tagit något preparat i vetskap om att det ska ha varit dopingklassat medel."

I mitten av maj greps den förre landslagsmålvakten av polis. Man hittade då piller i hans byxor och dopningsklassade medel i blodet.

Jonas Björkman, tennisess och även han ambassadör sa efter gripandet till Nyheter24 att man har en viktig position om man arbetar för Ren Idrott.

– Kan man inte stå för detta bör man hoppa av. Vi ska ju vara förebilder.

Björkman menade att trovärdigheten skadas av fall som Hedmans.

Hedman har hela tiden förnekat sin kännedom om att preparaten var dopning. Han kommer nu att åtalas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rögles svit sprack – Skellefteå vann första finalen

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter chocksegern i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

2 timmar sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.