Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Phelps simmar i Stockholm

- 05/07/2009, 19:07 -

OS-kungen Michael Phelps är klar för världscuptävlingarna i simning i Stockholm den 10-11 november i år.

OS-kungen Michael Phelps är klar för världscuptävlingarna i Stockholm den 10-11 november. Den amerikanske stjärnan blev historisk när han vann åtta OS-guld i Peking förra året.

Hur mycket det kostar arrangören vill inte Christer Magnusson, styrelseledamot i Svenska simförbundet och ordförande i organisationskommittén, säga:

Men vi hoppas vända de senaste årens minus för arrangemanget till plus. En sån här exponering har vi inte haft sedan Ian Thorpe var med 2001. Då var det fullsatta läktare i två dagar, säger Magnusson.

Nyheten presenterades i samband med avslutningen av sim-SM i Linköping på söndagen.

Phelps åtta guld toppade Michael Spitz som tog sju guld under ett och samma OS i München 1972. Totalt har Michael Phelps hittills tagit hem 14 OS-guld och han innehar för närvarande sju världsrekord. Amerikanen gjorde nyligen comeback efter att ha avtjänat en tre månaders avstängning sedan han fångats på bild med en marijuanapipa i vintras.

Skrivet av: