Olsson: "Inget VM"

Gjorde 16,72 i regnigt SM – men säger nej till VM i Berlin.


Christian Olsson kommer inte att ställa upp i friidrotts-VM i Berlin. Det meddelade trestegsstjärnan på måndagen.

I måndagskvällens SM-tävlingar i Malmö noterades Olsson för 16,72 i sitt första hopp. Det andra var ogiltigt. Sedan kom regnet och Olsson valde att inte göra några fler försök. Efter tävlingen kom beskedet: Det blir inget VM.

–Det har väl egentligen aldrig varit aktuellt. Hjärtat säger en sak och hjärnan en annan. Jag vill väldigt gärna hoppa VM, men jag är inte redo för det ännu, säger Olsson till SVT.

Någon ny skada är det dock inte fråga om.

– Det kändes okej med 16,72 i dag. Jag valde att avstå resten av tävlingen eftersom jag inte känner mig hundra procent trygg i det jag gör. Det var blött och kallt och jag ville inte utmana ödet, säger Olsson.

Trots att det inte blir något VM, så är inte Olssons säsong över. Han planerar att ställa upp i Finnkampen.

–Ja, Finnkampen ser jag fram emot. Men först ska jag se till att få lite mer hoppträning, säger Olsson till SVT.

En som dock ska till VM är sprintern Johan Wissman. Helsingborgaren noterades för skapliga 20,75 när han tog SM-guld på 200 meter. Wissman, som ska springa 400 meter i Berlin, får nu finna sig i att vara Sveriges största VM-hopp.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.