Dopninganklagade missar VM

Fem jamaicaner i förhör under veckan.


I går måndag var sista dagen att anmäla deltagare till friidrotts-VM som inleds nästa vecka i Berlin.

Det innebar att de fem som lämnade positiva dopningstest för några veckor sedan får stå utanför laget. De förhörs fortfarande av jamaicanska antidopningkommittén, JADCO, skriver Guardian.

De fem dopningsmisstänkta som står utanför laget är: Yohan Blake, Marvin Anderson, Sheri-Ann Brooks, alla tre sprinters samt långdistanslöparna Lansford Spence och Allodin Fothergill.

Förhören inleddes under måndagen och ska återupptas på onsdag.

Ordföranden för JADCO, Kent Gammon, säger att platsen för förhören är hemlig. Detta på grund av en hotbild som finns mot idrottarna. Han ville inte lämna några besked om vilka från JADCO, förutom han själv, som deltog i förhören.

Han var också fåordig om ärendets gång.

– Just nu vet jag inte om alla fem har begärt svar på b-proverna. Den enda jag kan säga säkert som har gjort det är Sheri-Ann Brooks, sa han till Jamica Observer.

Gammon ville heller inte uttala sig om när förhören kan tänkas bli färdiga.

– Det är svårt att säga. Jag hoppas att slutföra förhören så snart det går.

Det ämne som påträffats i friidrottarnas dopningstest är ett stimulantium som heter methylxanthin.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Olsson: "Inget VM"
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

idag 17:48
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.