VM-truppen uttagen - inga utropstecken

- 04/08/2009, 12:00 -

Stjärnorna saknas till Berlin - Wissman det stora hoppet.

Truppen som ska representera Sverige i Berlin-VM offentliggjordes under tisdagen. Det är ganska dyster läsning, med tanke på hur det kunde ha varit.

Ingen Christian Olsson. Ingen Carolina Klüft. Ingen Sanna Kallur.

Det svenska utgångsläget inför friidrotts-VM i Berlin kunde varit bättre. De stora stjärnorna stannar hemma mer eller mindre skadade och någon överraskande debutant vågar man inte hoppas på.

Johan Wissman ångade sig igenom helgens SM och DN-gala och är den klart lysande stjärnan. Emma Green överraskade alla genom att ställa upp i SM. Det formbesked hon väntat på kom där med råge. SM-guld och årsbästa gör att hon bär ett tungt ok på damsidan.

Robert Kronberg fick en plats i truppen trots att han inte klarade kvalgränsen på 110 meter häck. Och trots att han inte vann SM. Philip Nossmy som tog SM-guldet får vackert stå tillbaka för åldermannen Kronberg.

– Jag känner att jag inte nått min fulla potential. Å andra sidan är VM en helt annan sak och det är där mitt fokus har varit hela säsongen, säger Kronberg enligt SVT.

Michel Tornéus övertygade i SM i längdhoppet. Stavhopparen Alhaji Jeng var tvärtom överraskande dålig under helgens DN-gala och kom inte över kvalgränsen. Mustafa Mohamed föll olyckligt på DN-galan och kom blödande i mål på en sjundeplats efter att ha lett hela 3000 meter hinderloppet. Där har vi två revanschsugna atleter och ett nyfött svenskt längdhopps-hopp.

Sist ut att ge klartecken blev Linus Thörnblad. Efter att ha vilat från tävlingar och träningar kom det efterlängtade beskedet under tisdagen: kroppen håller. Thörnblad har haft en bäckeninflammation som nu tycks ha läkts. Men för att han ska kunna tampas om höjdhoppsmedalj krävs formtopp.

Sverige får stå ut med ett mellanår. Se VM i Berlin som en chans att spana efter de nya stjärnorna.

Skrivet av: