Dopningsmisstänkta jamaicaner frias

Brist på bevis gör att sprinterlöparna slipper avstängning.


Sheri-Ann Brooks friades redan i onsdags. Och nu verkar det även som att de fyra andra dopningsmisstänkta jamaicanska sprinterlöparna, Yohan Blake, Marvin Anderson, Lansford Spence och Allodin Fothergill, kommer att frias från alla anklagelser. Bevisen mot löparna räcker inte. Det rapporterar trackalerts.com. Ett officiellt beslut väntas under måndagen.

Den jamaicanska anti-dopningskommittén, JADCO, sammanträdde under fredagen. Enligt en källa till trackalerts.com var bevisen mot löparna inte tällräckliga för att kommittén skulle kunna fälla dem för dopning.

Löparna kommer nu att bli fria att tävla igen. Hur det blir med deras medverkan i VM i Berlin, som börjar nästa helg, återstår att se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

CL-guide: Snackisarna inför dramatiska returer

1 timme sedan

Oskarshamns poängkung stannar i SHL

3 timmar sedan
Oskarshamns forwardsstjärna Patrik Karlkvist följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan. 31-åringen är klar för spel i SHL-laget Örebro och har skrivit på ett treårskontrakt med närkingarna.

Misstänkt skandal i Peking – lät kines vinna

3 timmar sedan
Pekings halvmaraton har inlett en utredning av den egna tävlingen efter att märkliga bilder från upploppet fått spridning på nätet. Kinesen He Jien vann – men såg ut att få segern till skänks.

Ludmila talar ut – i bok och dokumentär

idag 09:58
Ludmila Engquists uppgång och fall väckte starka känslor för snart ett kvartssekel sedan. Nu talar hon ut, i en SVT-dokumentär och i en bok. Det är den märkligaste och mäktigaste historia jag har sprungit på, säger medförfattaren Henrik Johnsson.

OS-klara Rissveds vann världscupspremiären

idag 09:22
Den OS-klara mountainbikestjärnan Jenny Rissveds fick en lysande start på världscupsäsongen. Svenskan vann premiären i den olympiska cupen (XCO) i brasilianska Mairiporã.

Macron: OS-invigningen kan flyttas

idag 09:02
Säkerhetshot kan flytta OS-invigningen i Paris. Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron i en intervju. Det finns en plan B och en plan C, säger han.