Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferrari hotar hoppa av formel 1

Sport | 27/10/2008 22:32

Stallet rasar mot förslag om standardmotorer.

Ferraris styrelse grubblar över stallets framtid i formel 1. När förslaget från Fia om införande av standardmotorer i bilarna presenterades fick det styrelsen att se rött. Om förslaget genomförs fullt ut kan stallet hoppa av formel 1.

Fia vill införa förslaget för att få ner de skyhöga kostnaderna för formel 1-stallen, där motorerna står för en stor del. Organisationen "har fått ett stort antal intressenter för skapandet av nya motorer och transmissionssystem från säsongen 2010".

Men uppgifterna har gjort Ferrari-styrelsen förbannad.

– Ferraris styrelse bekräftar sitt fulla stöd för de nödvändiga neddragen av kostnader som börjar med motorerna men uttrycker också starka reservationer mot förslaget att skandalisera motorerna, säger Ferrari i ett uttalande.

Styrelsen hotar nu med att hoppa av hela formel 1-cirkusen.

– Styrelsen förbehåller sig rätten att se över, tillsammans med våra partners, vårt deltagande i den här disciplinen, säger Ferrari, enligt eurosport.se.

Skrivet av: