Damboxning och golf klart för OS

Nu är det klart: Även kvinnor tillåts boxas i OS.


När Internationella olympiska kommittén, IOK, hade sammanträde i dag, torsdag, togs efterlängtade beslut på åtminstone två punkter:

1) Damboxning blir en OS-gren.

2) Golf blir det också.

Att damboxning fick inträde till OS var både väntat och vettigt. Boxning var i innan beslutet den enda idrotten i sommar-OS som inte hade en damklass. Men nu tillåts kvinnorna att boxas i London 2012.

För alla golfare var det också ett välkommet besked att deras sport får OS-status. Annika Sörenstam var tillsammans med bland annat Tiger Woods, Ernie Els och Suzann Pettersen aktiva i ett uppror mot IOK där målet var att sporten skulle komma in på OS-programmet till 2012. Resultatet blev lite av en kompromiss mellan parterna. Golf blir en OS-sport, men först 2016.

Även sjumannarugby valdes in till OS 2016. Sporterna som ratades av IOK är baseboll, softboll, karate, squash och inlinessporter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?