Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Proffsboxning på Finlandsfärja

Sport | 27/08/2009 11:34

Svenska förbundet arrangerar proffsmatcher på finskt vatten.

Svenska boxningsförbundet kommer att fira sitt 90-årsjubileum med att arrangera två proffsboxningsmatcher på en av Silja Lines Finlandsfärjor. Det rapporterar SvD.

Den 14 november kommer Rikard "Lilljätten" Lundby och Andreas Gustafsson att gå matcher om åtta respektive sex ronder mot finländskt motstånd. Matchernas upplägg faller utanför ramarna för den svenska boxningslagstiftningen. Men eftersom matcherna kommer att gå på finländskt vatten, väntas inte kampsportsdelegationen, som ligger bakom det svenska förbudet mot proffsboxning, kunna ha några invändningar. Detta trots att stora delar av publiken går ombord på färjan i Sverige.

Boxningsförbundets Björn Rosengren tycker inte att beslutet att arrangera matcherna är en provokation mot kampsportsdelegationen.

– Det är de som provocerar oss. Vi är fast i ett byråkratiskt system, vilket leder till att vi måste gå utanför gränserna, säger han till SvD.

Detta är första gången som förbundet självt arrangerar proffsboxning. Förutom de två proffsmatcherna rymmer galan på Finlandsfärjan även fem amatörmatcher. Båten lämnar Stockholm den 13 november.

Skrivet av: