Bolt sugen på längdhopp

Efter att ha krossat konkurrensen i sprint är jamaicanen nu sugen på längdhopp.


Med osannolika världsrekord på både 100 och 200 meter och VM-guld på 4 x 100 meter letar Usain Bolt efter nya utmaningar. Och nu riktar han blicken mot längdhopp, en sport där fart är oerhört viktigt och som därför borde kunna passa Bolt. Och han är sugen.

– Jag säger till min tränare att jag skulle älska att testa längdhopp innan jag lägger av för jag tror att jag skulle vara väldigt bra på det, säger han enligt Times Online.

Världsrekordhållaren i längdhopp, Mike Powell, är också övertygad om att Bolt kan uträtta storverk i längdhoppet. Till och med slå Powells 18 år gamla rekord på 8,95 meter.

– Jag kan visa honom hur man hoppar nio meter. Vi har att göra med en övernaturlig atlet här, säger Powell enligt Times Online.

Och visst är det så att få tvivlar på Bolts kapacitet. Frågan är kanske hur mycket längre än nio meter han kan komma att hoppa?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.