Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tredelad jackpott i Golden League

- 05/09/2009, 14:47 -

Isinbajeva, Richards och Bekele får dela på en miljon dollar. Topptid av Bolt.

Världsrekordhållerskan Jelena Isenbajeva, som överraskande missade stavhoppsguldet i Berlin-VM, fick revansch när hon vann fredagens Golden League-tävling i Bryssel. I och med segern blev ryskan en av tre friidrottare som vann säsongens samtliga tävlingar i Golden League.

Nu får hon, tillsammans med amerikanskan Sanya Richards, 400 meter, och etiopiern Kenenisa Bekele, 5000 meter, dela på en miljon dollar i prispengar.

Galan i Bryssel bjöd även på en topptid på 200 meter av fenomenet Usain Bolt. Jamaicanen vann avstannande på 19,57, hans tredje bästa tid någonsin på distansen. Amerikanen Wallace Spearmon blev tvåa, slagen med hela 62 hundradelar.

Publiken fick även se ett världsrekord när kenyanerna William Tanui, Gideon Gathimba, Geoffrey Rono och Augustine Choge sprang den udda distansen 4x1500 meter på 14.36,23. Därmed slogs friidrottens äldsta världsrekord. Det kenyanska lagets tid var två och en halv sekund bättre än den som ett östtyskt lag presterade i Köln 1977.

Skrivet av: