Del Potro superskrällde i US Open-finalen

I sin första Grand Slam-final fullbordade Del Potro tronskiftet mot Roger Federer.


20-årige Juan Martin del Potro utmanövrerade favoriten Roger Federer totalt i finalen i US Open. Med siffrorna 3-6, 7-6, 4-6, 7-6, 6-2 var tennisens tronskifte fullbordat efter över fyra timmars spel.

– Jag kan inte fatta det. Det är fortfarande som en dröm och jag saknar ord, sa sjätterankade del Potro, som spelade sin första Grand Slam-final, enligt Sky Sports.

Med årets konstslag i bagaget från semifinalen mot Novak Djokovic ansågs Federer vara i sitt livs form. Även om han inte fick till det med serven verkade allt gå enligt planerna när han tog hem första set med 6-3 och hade 5-4 och 30-0 i egen serve i andra set.

Vid den punkten vände matchen helt. Del Potro fick igång sin fruktade forehand, som till det stadiet varit rätt outnyttjad. Därmed tvingade han tillbaka Federer i banan med tunga grundslag och schweizaren hängde frustrerat inte med i tempot.

Del Potro bröt tillbaka till 5-5 och höll ut i tiebreak. Argentinaren lyckades senare i tredje set att bryta fram till 4-3, där han tappade serven, och en ny chans dök upp vid 5-4.

– Men i det läget kände jag att mitt spel stämde och att jag var med hela tiden, säger del Potro, enligt Sky Sports.

Vid 2-5 underläge i sista set lyckades Federer rädda två matchbollar, men den tredje kom efter sitt elfte dubbelfel.

– Jag servade inte alls bra i dag, säger Federer som slog in 53 procent av sina förstaservar (siffran för del Potro är 74) och som i de två första seten låg på runt 40 procent.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!