"The Mauler" möter litauisk striker

Gustafsson går match i Tjeckien i september.


Ett av Sveriges stora MMA-hopp, Alexander ”The Mauler” Gustafsson, skriver på sin blogg att han nu är inbokad för fight den 20 september, på Hellcage-galan i Prag, Tjeckien.

Motståndare: Egidijus Valavicius, Litauen.

Litauen har vunnit sina tre senaste fighter och har ett sammanlagt record på fjorton vinster och sju förluster. Tio av vinsterna har kommit via K.O. eller T.K.O. Sin allra senaste fight, i augusti 2008, vann Valavicius på knockout åtta sekunder in i den första ronden. För motståndet stod belgaren Jean Pierre Waflard.

Bland dem som Gustafssons kommande motståndare mött sticker en ut mer än alla andra tillsammans – världens bäste tungvikare Fedor Emelianenko. Valavicius mötte Fedor 2003 och förlorade på Kimura i den andra ronden. Det här var alltså en fight som gick under den tid Fedor tävlade i Pride och att Valavicius hängde med hela vägen in i andra ronden säger en del om vilket virke litauen är gjord av.

Den obesegrade Gustafsson (8-0-0) gick senaste match på Superior Challenge 3 hemma i Sverige och tävlar för Stockholm Shoot. I september kommer ”The Mauler” att få sitt tuffaste test hittills i sin MMA-karriär.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!