Fyra svenska damboxare i EM-kvart

Natalie Lungo Vesenne är i semi efter att ha utklassat italienskan.


Shipra Nilsson och Kosovare Buzuku tog sig båda vidare till kvartsfinal under dagens förmiddagspass i EM.

Natalie Lungo Vesenne vann klart över Valeria De Franceco från Italien under eftermiddagspasset och kvalificerade sig därmed till fredagens semifinaler.

"Många högerträffar"

– Natalie Lungo genomförde en en taktisk och teknisk uppvisning och vann sin kvartsfinal med 14-1. Natalie boxades mycket bra och hade dessutom en räkning på italienskan i den tredje ronden efter flera tydliga högerträffar, säger Erik Bredler, Svenska Boxningsförbundets sportchef i ett pressmeddelande.

I semifinal möter Natalie ukrainska Oksana Shtakun som tog sig vidare mot Iva Nikolova från Bulgarien med 13-1.

– Shipra Nilsson vann en säker och kontrollerad match mot Sharon Holford med poängen 7-3. Det var samma engelska som Shipra mötte, och slog, i landskampen i Kalmar förra säsongen så taktiken var enkel, säger Erik Bredler.

"Snygg mästerskapsdebut"

I kvartsfinal möter Shipra polskan Sandra Drabik som tog sig vidare mot Diana Timofte från Rumänien med 10-4.

Kosovare Buzuku gör sitt första mästerskap och mötte Karolina Graczyk från Polen.

– Det blev en jämn match där Kosovare hade ledningen till sista minuten då polskan går upp till 4-4. Kosovare gjorde en sista tempoökning och går upp till 5-4 och behåller ledningen ronden ut. En mycket bra genomförd match och en snygg mästerskapsdebut, säger Erik Bredler.

I morgondagens kvartsfinal väntar den regerande världs- och europamästaren Katie Taylor från Irland. Taylor är den självklara guldfavoriten i klassen, men Kosovare är redo och kommer att kämpa för seger.

"Tufft motstånd"

I kvartsfinal är även Jenny Hardingz och Helena Falk.

Jenny stod över första omgången ställs mot tufft motstånd direkt, Frankrikes Sarah Ourahmoone, samma fransyska som Jenny förlorade mot när hon tog brons på VM i Kina.

Helena tog sig vidare via seger över turkiska Ayse Tas med 7-3 och möter Bulgariens Stoika Petrova, som i sin tur tog sig vidare med 12-2 över Yasmina Musa från Spanien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

1 timme sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

2 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.