Ultimate Fight Night: Resultat

- 17/09/2009, 11:13 -

Fyra actionspäckade fighter när UFC:s Fight Night kom till Oklahoma.

Oklahoma City, Oklahoma. Att Nate Diaz skulle tvinga Melvin Guillard att klappa var knappast en högoddsare. Trots det gjorde Guillard en bra match och visade, innan ett ödesdigert misstag, att han mognat som fighter. Han följde sin gameplan, sprawlade, tog sig upp från rygg och boxade ut Diaz i den första ronden.

Guillard var klart före på poäng och hade öppnat upp ett stort jack vid Diaz högra ögonbryn innan han i mitten av den andra ronden bestämde sig för att ta ner sin motståndare. Ett beslut som skulle komma att kosta honom matchen.

Diaz fick gott om tid på sig att sänka in en giljotinstrypning och Guillard tvingades klappa. En välbehövlig vinst för Diaz, som innan gårdagens fight förlorat två matcher i rad.

Maynard vann mot Huerta – titelfight nästa?

Den obesegrade Gray Maynard visade ingen barmhärtighet mot Roger Huerta, som kan ha gjort sin sista match i UFC. I en tekniskt och taktiskt väl genomförd match vann Maynard via delat domslut och har nu positionerat sig som en logisk utmanare till vinnaren mellan B.J. Penn och Diego Sanchez.

Maynard höll ett aktivt fotarbete, slog ettor och tvåor och tog sig snabbt ut igen. Huerta satte visserligen ihop fina kombinationer, både med slag och sparkar, men var ändå steget efter.

I tredje ronden var Maynard mycket nära att tvinga Huerta att klappa på ett axellås, men Huerta visade stort hjärta och red ut stormen.

– Jag hörde att axeln knäppte till flera gånger. Han (Huerta) är tuff, en krigare. Det var en tuff fight, säger Maynard till UFC.com.

Resultat huvudkortet Ultimate Fight Night 19.

Nate Diaz besegrade Melvin Guillard via submission (giljotin) 2:30 rond 2.

Gray Maynard besegrade Roger Huerta på delat domslut.

Carlos Condit besegrade Jake Ellenberger på delat domslut.

Nate Quarry besegrade Tim Credeur på enhälligt domslut.

Övriga resultat här.

Nate Diaz giljotin.

Skrivet av:

Nästa artikel
Inför TUF 10