"Southern Hemisphere" sänkte Europa

I rugbyns klassiska höstlandskamper vann alla tre lagen från "down under".


Sydafrika är världsmästare, Nya Zeeland och Australien rankade etta respektive trea i världen. Rugbyn domineras sedan tidigare av länderna från södra halvklotet och kvällens "tests" förstärkte bara bilden det.

Först ut var Australien som gästade Italien på Stadio Flaminio i Rom. Trots att italienarna gjorde en godkänd insats kunde Australien till slut dra ifrån till 20-27 med bara åtta minuter kvar efter ett snyggt försök av debutanten Quade Cooper. Matchen igenom dominerade Italiens klunga Australiens dito men "the Wallabies" har en backlinje som få kan matcha. Slutresultatet skrevs till 30-20 till Australien.

Ungefär samtidigt tog Wales emot världsmästarna Sydafrika på ett fullsatt Millennium Stadium i Cardiff i vad som skulle bli en riktigt bra match. Sydafrika som inte förlorat mot Wales på tio försök höll sviten intakt i och med en 20-15-vinst. Wales James Hook byttes in för att få igång det hackande anfallet men blev istället stor syndabock när hans passning snappades upp av den sydafrikanske centern Jean de Villiers som enkelt kunde springa in det avgörande försöket.

Tredje matchen för kvällen var en riktig klassisk sådan. Skottland mot Nya Zeeland på mytiska Murrayfield Stadium i Edinburgh. Nya Zeeland som rankas högst i världen efter Tri Nations-segern inledde starkt trots stora namn som kaptenen Ritchie McCaw och Daniel Carter på bänken. Efter 18-6 i halvtid rann det ifrån till 36-6 i fulltid. Skottarna hade det tufft mot ett fysiskt Nya Zeeland som dessutom ska möta Irland, Wales och England innan hemresan.

Det finns fortfarande en chans för Europa att ta en vinst. Just nu spelar Frankrike mot Argentina som numera räknas som en av världens allra bästa rugbynationer. Förlust där för Frankrike och vi har en europeisk krisstämpling den närmsta veckan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.