Pacquiao historisk

- 15/11/2009, 13:15 -

Världens bäste boxare dominerade Cotto.

Las Vegas. Oscar De La Hoya, Ricky Hatton och Miguel Cotto – ingen utav dem har kunnat stoppa Manny “Pac-Man” Pacquiao, som nu odiskutabelt måste räknas som boxningens bäste pound for pound.

I natt blev Filippinernas stolthet historisk efter att dominerat welterviktsmästaren Miguel Cotto och därmed plockat hem sin sjunde världsmästartitel i sin sjunde viktklass.

Fighten mellan Pacquiao och Cotto blev så underhållande som alla hoppats på. Det var högt tempo och kraft bakom teknikerna redan från rond ett och mycket kom att handla om hur Cotto, som är den naturliga welterviktaren, skulle hantera den mindre Pacquiaos snabbhet.

Pacquiao som sedan sin titel i flugvikt från 1999 gått upp sju viktklasser visade ännu en gång att han klarar av utmaningen och att han klarar av att hänga med de större boxarna.

Cotto gick ut hårdare än han brukar och landade bra flera gånger i de första ronderna. Men Pacquiao visade att han både kan ta och ge stryk och att hans käke av stål också håller mot en kraftfull och större motståndare som Cotto.

Cotto gick i golvet både i den tredje och fjärde ronden och den sista nedslagningen kunde mycket väl ha varit början på slutet om inte rondklockan räddat en påtagligt skakad Cotto.

I mittenronderna tog Pacquiao över mer och mer och med komplett kontroll, snabbhet och finess slog han hoppet ur Cottos ögon. Visst var Cotto stundtals både kylig och tajt i sin boxning, men han kämpade mest för att överleva.

I rond nio växlade Pacquiao upp och Puerto Ricoss stolhet, som nu var svullen och märkt av Pac-Mans slag, hängde inte alls med och frågan är om hans ringhörna skulle ha låtit honom gå ut till rond tio.

Istället blev det ringdomaren som stoppade fighten 55 sekunder in i den tolfte och sista ronden. Kanske hade Cotto klarat av att överleva fram till ett domslut, men beslutet att stoppa matchen kändes vettigt med tanke på den bestraffning Cotto fått ta emot.

ESPN Boxing: Manny Pacquiao om segern mot Cotto.

Skrivet av: