- Foto: Helena Hugosson

Två guld och ett brons i junior-VM

Junior-VM i ju-jutsu blev en framgångrik svensk upplevelse.


En helg. Ett världsmästerskap. Två världsmästarinnor.

Det är det svenskt facit efter att junior-VM i ju-jutsu avgjordes i den klassiska idrottsmetropolen Aten. ??

Maxine Thylin tog guldmedaljen i 62-kilosklassen efter en rafflande finalmatch mot en belgiska. Maxine ledde länge och väl hyggligt komfortabelt men med bara sekunder kvar blev hon varnad för passivitet och belgiskan knappade in. Det blev dock ändå svenskt guld till Maxine Thylin.

"Går inte att beskriva"?

För Sara  Widgren blev finalen en betydligt enklare resa mot VM-guldet. Det slovenska motståndet hade inte mycket att sätta emot svenskan som formligen utklassade motståndet och vann matchen med hela 17-1.? 

- Tårarna rann under nationalsången, det går inte att beskriva hur det känns, säger Sara till jujutsu.se.

Sverige fick även med sig en bronspeng från VM-tävlingarna i Aten. Anton  Villberg i 73-kilosklassen för U18 svarade för ett mycket fint mästerskap och knape Sveriges tredje ju-jutsumedalj i och med sitt brons.??

 

/Jonathan Broberg, SB&K

/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Aldo ny mästare
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.