Sandviken trivs på "Zinken"

I vårens semifinal vann laget två gånger om mot Hammarby. (TT)


Sandviken trivs på Zinkensdamm i Stockholm.

I vårens semifinal vann laget två gånger om mot Hammarby, på fredagskvällen vann man enkelt med 8-2.

– Vi gjorde en riktigt bra match, säger tvåmålsskytten Daniel Berlin.

Sandviken har många nya ansikten i laget den här säsongen sedan tongivande spelare som Patrik Nilsson och Daniel "Zeke" Eriksson lämnat klubben efter den förra säsongen. Men på fredagskvällen var de inte saknade, Sandviken imponerade och hade 4-1 redan efter en halvtimmes spel.

– Vi fick en bra start, det var riktigt skönt, säger Berlin.

TT: Vad gjorde att siffrorna blev så stora?

– Det rann i väg lite på slutet. Men Hammarby slår av lite på takten också när slutet närmar sig, säger Berlin som på fredagen även kunde glädja sig åt att bli uttagen till förbundskapten Anders Jakobssons senaste landslagstrupp.

Storstjärnan Magnus Muhrén har efter en lång tids frånvaro från landslaget öppnat dörren på glänt för en comeback och kan bli en joker i VM i januari. På fredagen gjorde Muhrén två straffmål och närmar sig formen efter problem med en hjärnskakning tidigare under hösten.

– Jag är inte hundra än men det blir bättre och bättre för varje match. Toppformen kommer snart, säger Muhrén.

Hemma i "bandykyrkan" lyckades obesegrade Edsbyn vinna igen, den här gången mot Sirius. Det blev till slut 9-1 efter att hemmalaget haft ledningen i paus med 5-1. Även Västerås håller i sin fina statistik. Borta mot Gripen tog de också sin tredje raka seger, 7-0 efter bland annat två mål var av Jonas Nilsson och Michael Carlsson. Gripen är däremot fortfarande utan poäng, precis som Bollnäs som på fredagen förlorade borta mot Vetlanda.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.