- Foto: mmajunkie.com

Kampmann är redo för match

Dansken Martin Kampmann pratar med Kampsport24 om lördagens match på UFC 108.


Den främste skandinaven i UFC heter Martin Kampmann och möter på lördag amerikanen Jacob Volkmann. Denne är en sen inhoppare för Rory Markham som skadat sig.

Hur känns det att möta Volkmann i stället för Markham?
- Det är lugnt. Jag förberedde mig för en striker i Markham men nu möter jag en brottare i stället. Så självklart är det en stor skillnad i stil, men när Markham drog sig ur blev jag glad att de hittade någon som ville möta mig och att jag får gå match som planerat.

Har du gjort några förändringar i träningen?
- Jag har fokuserat lite mer på mitt brottningsförsvar i stället för min offensiva brottning. Den nya killen är en southpaw så jag fick ändra lite på det upplägget också.

Under sin tid i UFC har Kampmann hunnit med åtta matcher, sex av dessa har slutat med segrar.

Han började som mellanviktare men har sedan dess flyttat ner en viktklass. Där började det bra med två segrar, bland annat mot den förre mästaren i WEC, Carlos Condit.

Kampmann började då nämnas som en titelutmanare och fick en match mot Mike Swick. När denne skadade sig hoppade britten Paul Daley in i stället och chockade alla genom att slå ut dansken.

Vad är dina tankar om matchen mot Daley?
- Jag blev träffad och ville träffa honom tillbaka, men att växla slag med någon med tunga slag som Daley var inte min matchplan. Så jag är verkligen besviken på mig själv för det. Jag tycker också att domaren stoppade det för tidigt, jag var onekligen skakad men stod fortfarande upp och skyddade mig.

- Jag har blivit nerslagen förut mer än en gång och trots det kommit tillbaka och vunnit. Men mest av allt är jag besviken på mig själv för att jag inte var smart nog. Jag tycker jag skulle ha vunnit den matchen och jag tror att jag slår honom om vi möts igen.

Sedan ett par år är Kampmann bosatt i Las Vegas och tränar hos Xtreme Couture med flera andra UFC-fighters.

Hur har du utvecklats under åren du bott i Las Vegas?
- Jag känner verkligen att min grappling blivit bättre, men min standup har stått still ett tag. Jag har ändrat lite på det efter min senaste match och jobbat mycket med Gil Martinez som är min boxningscoach. Nu känner jag att jag boxas mycket smartare än förut, förhoppningsvis visar det sig.

Till sist, såg du Alexander Gustafssons debut i UFC?
- Ja det såg grymt ut! Jag hoppas att fler skandinaver kan slå sig in i UFC, det skulle nog få sporten att växa ännu mer där hemma.

 

 

/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!