Torsdag 7 Jul
Stockholm

Falun får behålla världscupfinalen

– Nu får vi arbetsro och möjlighet till långsiktig planering, säger Anki Haugen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Falun får behålla världscupavslutningen i längdskidor i ytterligare två år.

I mars avgörs världscupfinalen i Falun och föregås av Stockholmssprinten. I Falun blir det tävlingar i tre dagar, 20-22 mars. Samma koncept kommer det att bli även 2010 och 2011, har det internationella skidförbundet beslutat.

Det är även klart att Gällivare, som arrangerar världscuppremiären i helgen, får inleda världscupsäsongerna även 2010 och 2012. Däremellan står norska Beitostölen som premiärort 2009 och 2011. Under dessa år kommer den nordiska premiärhelgen, med längd, backe och nordisk kombination, att hållas i Kuusamo i Finland helgen efter längdpremiärerna.

– Nu får vi arbetsro och möjlighet till långsiktig planering. Dessutom kan detta betyda mycket för backhoppningen, säger Anki Haugen, Svenska skidspelens generalsekreterare.

Efter flera misslyckade VM-ansökningar satsar Falun på att få arrangera VM 2015. En nackdel för Falun har varit backhoppningsdelen.

Falun vill ha världscupfinalen även 2012, men det är oklart hur det blir med den.

Internationella skidförbundet (Fis) har värnat om en gemensam finalvecka med alpint, längd och snowboard vart fjärde år, under de år det inte är något OS eller VM. Evenemang som Falun inte kan stå som värd för.

I våras var det gemensam finalvecka i Bormio och nästa gång det blir aktuellt med en gemensam avslutning är 2012.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.