1 av 4
2 av 4
3 av 4
Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare.
4 av 4
Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare. - Foto: Scanpix

Tsongas stora knall – slog ut Djokovic

Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare. Tsonga lyckades vända underläge med 1-2 i set till seger och fransmannen får nu möta Roger Federer.


Novak Djokovic hade imponerant under de första omgångarna i Australien Open. Bara Jo-Wilfried Tsonga stod ivägen för en ny Grand Slam-semifinal för världstrean. Men fransmannen ville annorlunda och plockade hem första set i tie-break.

Tredjeseedade Djokovic kunde sedan vinna nästa set, även det i tie-break, och det var utjämnat. I tredje set tog serben tag i matchen fullständigt och settet bärgades med övertygande 6-1 i bagaget.

En vändning – från ingenstans

När allt verkade gå Djokovics väg, hämtade 24-årige Tsonga nya krafter och spelade bländande tennis i det fjärde settet. Fransmannen tog settet med 6-3 och det var upplagt för ännu en fem-settare i Australien Open.

I det avgörande settet tog Tsonga tillvara på en breakchans direkt och kunde sedan defilera till segern. Slutresultatet skrevs till 7-6, 6-7, 1-6, 6-3, 6-1. Nu möter Tsonga världsettan Roger Federer i semifinalen.

/
/
/
/
Senaste nytt

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

2 timmar sedan

Studio Allsvenskan: "Det är det värsta jag har sett"

3 timmar sedan
Malmö FF:s backstjärna Martin Olsson, 36, knockade Varbergs Robin Tranberg. Det får poddstjärnan Marcus Birro att rasa. – Det är det värsta jag har sett, säger han i Studio Allsvenskan.

Klara för OS som sista lag: "Kom som en chock"

3 timmar sedan
De trodde att OS-drömmen var körd. Då visade det sig att förbundskaptenen Tomas Bergman hade räknat fel – Sverige hade kvalificerat sig som sista lag. Vi kände "där rök OS-chansen". Det är kul att det inte är så, säger Sverigeettan Linda Bergström.

Italiensk stjärna missar fotbolls-EM

3 timmar sedan
Den italienska anfallaren Domenico Berardi missar fotbolls-EM i sommar på grund av en skada.

Malmö FF-stjärna polisanmäls efter slaget

3 timmar sedan
Malmö FF:s Martin Olsson har polisanmälts efter att ha slagit Varbergs Robin Tranberg i ansiktet i söndagens cupmatch mellan lagen, skriver Fotbollskanalen.

Streckstriderna som ska avgöras i SHL-spurten

idag 15:33
En seriesegrare ska koras, streckstrider ska avgöras. Här är läget inför slutspurten av SHL-ishockeyn.