1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
Serena Williams vidare till semin.
5 av 6
Serena Williams vidare till semin. - Foto: Scanpix
6 av 6

Serenas magiska vändning mot Azarenka

Det såg minst sagt tungt ut för titelförsvarinnan Serena Williams i mötet med Victoria Azarenka. Inte bara hade amerikanskan tappat första set, men hon låg under med hela 0-4 i game i det andra. Sedan skedde en magisk vändning som förde Williams till seger och semifinal.


Vitryskan Victoria Azarenka spelade med enormt tryck från baslinjen och tog mycket rättvist hem första set med 4-6 mot Serena Williams. I andra set fortsatte Azarenkas fina spel, samtidigt som amerikanskan allt oftare slog ut armarna i frustration. Ett tag ledde Azarenka med hela 0-4, men sedan tog Williams oväntat fem raka game och plötsligt var andra set inne i ett tie-break.

Där visade Serena Williams varför hon är världsetta och det var utjämnat till 1-1 i set. I det tredje och avgörande settet ångade Williams på och kunde vinna med 6-2 och hon är nu klar för semifinal.

Syrran utslagen

I semifinalen väntar kineniskan Li Na, som mycket överraskande besegrade Serenas syster, Venus Williams, med 2-1 i set. Trots att sjätteseedade Williams tog det första settet komfortabelt, kunde Na vända på matchen tack vare sitt kvicka rörelseschema och höga tempo, som gjorde att Williams tappade rytmen. Slutresultatet skrevs till 2-6, 7-6, 7-5.

/
/
/
Senaste nytt

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

1 timme sedan

Studio Allsvenskan: "Det är det värsta jag har sett"

2 timmar sedan
Malmö FF:s backstjärna Martin Olsson, 36, knockade Varbergs Robin Tranberg. Det får poddstjärnan Marcus Birro att rasa. – Det är det värsta jag har sett, säger han i Studio Allsvenskan.

Klara för OS som sista lag: "Kom som en chock"

2 timmar sedan
De trodde att OS-drömmen var körd. Då visade det sig att förbundskaptenen Tomas Bergman hade räknat fel – Sverige hade kvalificerat sig som sista lag. Vi kände "där rök OS-chansen". Det är kul att det inte är så, säger Sverigeettan Linda Bergström.

Italiensk stjärna missar fotbolls-EM

2 timmar sedan
Den italienska anfallaren Domenico Berardi missar fotbolls-EM i sommar på grund av en skada.

Malmö FF-stjärna polisanmäls efter slaget

2 timmar sedan
Malmö FF:s Martin Olsson har polisanmälts efter att ha slagit Varbergs Robin Tranberg i ansiktet i söndagens cupmatch mellan lagen, skriver Fotbollskanalen.

Streckstriderna som ska avgöras i SHL-spurten

2 timmar sedan
En seriesegrare ska koras, streckstrider ska avgöras. Här är läget inför slutspurten av SHL-ishockeyn.