Lördag 2 Jul
Stockholm

08 Stockholm i krismöte

Angreppen mot 16-åringen har försatt Karlsson i blåsväder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klubbledningen är övertygad om att anklagelserna mot tränaren Jonte Karlsson kommer att läggas ned. På torsdag kommer den att ha ett möte tillsammans med Karlsson för att reda ut händelsen och sätta punkt.

– Vi ska ha ett möte på torsdag där Jonte, mamman, pappan, sonen och jag ska diskutera det som har hänt. Efter det mötet tror jag alla kommer att lägga det här bakom sig. Jonte har bett alla om ursäkt och det finns inga "hard feelings" längre, säger Anders Grönlund, ordförande för 08 Stockholm Human Rights, till eurosport.se.

16-åringen anklagar Jonte Karlsson för att ha tagit strypgrepp, vilket tränaren helt avfärdar.

– Det är där uppfattningarna skiljer sig. Men jag har pratat med alla inblandade parter och de säger att det är olyckligt att det har gått så här långt. Ungdomarna tycker att de gjorde fel, men menar samtidigt att Jonte var för aggressiv i sitt beteende och gick onödigt hårt fram, säger Grönlund.

Inga sanktioner kommer att vidtas mot klubbtränaren.

– Ingen straff kommer att delas ut. Men det här får aldrig upprepas, och det tror jag verkligen inte att det kommer att göra. Båda parter mår dåligt av det och tycker att de gjort fel. Finns det en anmälan mot Jonte så kommer den att dras tillbaka på torsdag, säger Grönlund till eurosport.se.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.