Svensk tennistalang väljer Israel

Daniel Kumlin trotsar familjens påtryckningar och inleder tennissäsongen 2009.


21-årige Daniel Kumlin lämnar Sverige för Israel. Tillsammans med ytterligare tre svenska tennistalanger kommer de att inleda tennissäsongen 2009 i ett land som är mitt uppe i ett brinnande krig mot Hamas.

Kumlin tror inte att de kommer att riskera något.

– Det fanns inte så många alternativ att välja på så här i början av året. Om vi inte hade åkt hade vi fått vänta till februari - mars och det ville ingen av oss. Att det är krig känner vi till men det är ändå ganska långt från Eilat där vi kommar att vara. Jag tror att vi är säkra där. Personligen är jag inte speciellt rädd, säger Daniel Kumlin till eurosport.se.

Utrikesdepartementet avråder svenskar från att vistas bland större folksamlingar. Media rapporterar dagligen om nya förluster och döda i Gazaremsan. Under de två senaste veckorna har drygt 800 människor dött, och någon lösning är inte i sikte.

Kumlin tillsammans med Henrik Norfeldt, Patrik Rosenholm och Carl Bergman har inte utsatts för påtryckningar från några andra än sina familjer.

– Inte från någon annan än våra familjer som inte tycker det är så lämpligt. Vi har varit i kontakt med den svenska ambassaden och de menar att det är hyfsat lugnt där vi kommer att vara. Ingen annan har avrått från oss att åka dit. Det känns ändå ganska lugnt, säger Kumlin till eurosport.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Andy-Andy i final