Stockholm

Bandystjärnan har ryggskott

Landslagsveteranen Magnus Muhrén knäckt av ryggskott sex dygn innan VM-starten.


Läs mer

Svenska landslagets och Sandvikens bandystjärna Magnus Muhrén har drabbats av ryggskott med mindre än en vecka kvar till VM-premiären på hemmaplan.

– Det känns värre än vad det brukar göra, säger Muhrén till Expressen.

Den pånyttfödda 34-årige målkungen Muhrén väntas göra comeback i landslaget lagom till hemma-VM efter två veckors upphåll om nu inte den värkande ryggen sätter stopp.

– Jag ligger på soffan just nu med kraftig värk i ryggen, säger Magnus Muhrén, som har dragits med ryggproblem i flera år.

– Jag drabbades av diskbråck under mitt första år i Ryssland, och nu är det flera kotor som ligger fel. Men jag har ändå klarat mig ganska bra, säger Muhrén till Expressen.

I går förmiddags gick Muhrén så ont att han var tvungen att åka in och få akut behandling för sin rygg.

– Det är något slags ryggskott, det krampar i ryggen. Jag vet inte varför det kom just nu, jag blev förkyld i samma veva, det kanske har med det att göra, säger Muhrén som för tillfället ligger tvåa i elitseriens poängliga.

Landslaget samlas i Västerås nu på torsdag inför VM, där premiärmatchen är mot Finland på söndag. Muhrén tror dock inte att det ska behöva vara någon fara att han missar turneringen.

– Det ska inte behöva vara någon fara, med rätt behandling brukar det bli bra på några dagar. Jag är mer orolig för matchen mot Vänersborg på tisdag. Det känns värre än vad det brukar göra, men jag hoppas verkligen att det inte är det. Just nu är det faktiskt sådär, säger Magnus Muhrén till Expressen.

Magnus Muhrén historisk som SAIKs största målskytt någonsin:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.