Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ärtemark ger upp - igen

Sport | 12/01/2009 20:11

Bordtennisklubben Ärtemark lämnade walk over för andra gången den här säsongen.

Turerna kring bordtennisklubben Ärtemark fortsätter. I oktober drog klubben sig ur herrarnas elitserie för att sedan ångra sig. Och på måndagen lämnade de walk over till en seriematch, för andra gången under säsongen.

Måndagens walk over mot Söderhamn innebär flera saker. Till att börja med förlorar Ärtemark matchen med 0-5 och om klubben uteblir från en match till under säsongen blir den utesluten ur serien. Dessutom har klubbens agerande lett till att Svenska bordtennisförbundet tänker höja sanktionsavgiften för walk over.

– Vi har haft en alldeles för låg sanktionsavgift, 800 kronor. Det har varit alldeles för lätt att lämna walk over så vi kommer att höja avgiften. Det får inte förekomma det här, det är löjligt, säger förbundets ordförande Walter Rönmark till TT.

Anledningen till måndagens walk over är enligt Rönmark att klubben haft svårt att få ihop laget, att spelarna haft svårt att komma till Sverige. Samtidigt har Ärtemark haft en tung säsong resultatmässigt. Laget ligger sist i serien med bara två oavgjorda på tretton matcher. Upp till Rekord på kvalplatsen är det fyra poäng. Måndagens motståndare Söderhamn ligger tvåa i serien. Och Walter Rönmark anar att tabellplaceringen kan ligga bakom måndagens walk over.

– Det är inte bra. De tycker det är lättare att lämna walk over än att åka till Söderhamn och få storstryk. Det är inte förenligt med elitidrott och måste stävjas, säger Rönmark.

Även tidigare under säsongen har Ärtemark rört upp känslor i bordtennis-Sverige. I oktober drog sig klubben ur serien för att bara en vecka senare ändra sig och återigen vara redo för spel. Nu riskerar klubben ändå att åka ur, på grund av för dåliga resultat i bordtennishagen och ett par walk over.

Vad sägs om de här bollarna?

Skrivet av: