Ärtemark ger upp - igen

Bordtennisklubben Ärtemark lämnade walk over för andra gången den här säsongen.


Turerna kring bordtennisklubben Ärtemark fortsätter. I oktober drog klubben sig ur herrarnas elitserie för att sedan ångra sig. Och på måndagen lämnade de walk over till en seriematch, för andra gången under säsongen.

Måndagens walk over mot Söderhamn innebär flera saker. Till att börja med förlorar Ärtemark matchen med 0-5 och om klubben uteblir från en match till under säsongen blir den utesluten ur serien. Dessutom har klubbens agerande lett till att Svenska bordtennisförbundet tänker höja sanktionsavgiften för walk over.

– Vi har haft en alldeles för låg sanktionsavgift, 800 kronor. Det har varit alldeles för lätt att lämna walk over så vi kommer att höja avgiften. Det får inte förekomma det här, det är löjligt, säger förbundets ordförande Walter Rönmark till TT.

Anledningen till måndagens walk over är enligt Rönmark att klubben haft svårt att få ihop laget, att spelarna haft svårt att komma till Sverige. Samtidigt har Ärtemark haft en tung säsong resultatmässigt. Laget ligger sist i serien med bara två oavgjorda på tretton matcher. Upp till Rekord på kvalplatsen är det fyra poäng. Måndagens motståndare Söderhamn ligger tvåa i serien. Och Walter Rönmark anar att tabellplaceringen kan ligga bakom måndagens walk over.

– Det är inte bra. De tycker det är lättare att lämna walk over än att åka till Söderhamn och få storstryk. Det är inte förenligt med elitidrott och måste stävjas, säger Rönmark.

Även tidigare under säsongen har Ärtemark rört upp känslor i bordtennis-Sverige. I oktober drog sig klubben ur serien för att bara en vecka senare ändra sig och återigen vara redo för spel. Nu riskerar klubben ändå att åka ur, på grund av för dåliga resultat i bordtennishagen och ett par walk over.

Vad sägs om de här bollarna?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.