Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige kom på tredjeplats

Sport | 14/01/2009 19:54

Snabbt tempo och säkra skott ledde Sverige till pallplats.

Det kan inte ha varit särskilt många som hade tippat på det svenska damskidskyttelandslaget. Men när skidskyttestaffeten i Ruhpolding, Tyskland, var över hade Sverige slagit till med en rejäl skräll.

Det såg genast ut kunna bli något stort när svenskorna i den första växlingen hamnade på en tredjeplats. Med snabb åkning och säkra skott såg Sverige till att överraska skidvärlden. Redan i den första växlingen hade Sverige lyckats ta sig till tredjeplatsen. När Domeij, som träffade vartenda skott, växlade över till Jonsson i den andra växlingen låg Sverige på andra plats.

I den tredje växlingen tappade dock Sverige lite av det flytet som de hade. Tempot sjönk lite i det tredje åket och svenskorna tappade därmed sin andraplacering. Trots det sjönk inte Sverige ihop, utan fortsatte att kämpa och gjorde det ända in i slutet. När loppet var över, hade Sverige lyckats ta sig upp på pallen för första gången på över ett år.

Vinnare stod Tyskland som med en tid på 1:16:41,2. Sverige kom i mål 56 sekunder efter vinnaren. Tvåa kom Ryssland.

Helena Jonsson vinner i Östersund

Skrivet av: