Tisdag 30 Nov
Stockholm

Bästa svenskplaceringen i Dakar

Svenskteamet Wallentheim/Ohlsson ligger på 40:e plats inför avslutningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Dakarrallyt avslutas i dag, lördag, väntas uppemot en miljon argentinare sluta upp vid målgången i Buenos Aires för att hylla deltagarna. Efter veckor av slit, nära döden upplevelser, stekhetta, iskyla och allmänt vedervärdigt levene är de värda det.

På den näst sista etappen knep team Tubus Racing, med svenskarna Pelle Wallentheim och Olle Ohlsson, sin bästa placering hittills i tävlingen. Trots försiktig körning kom bilen in som 23:a i mål vilket förde upp dem på en total 40:e plats inför lördagens avslutningssträcka.

– Vårt serviceteam jobbade hela natten, de gjorde ett kanonjobb och var klara en timme före start. Efter deras fina insats ville vi inte ta några risker utan bara se till att komma i mål, säger Pelle Wallentheim i ett pressmeddelande från Tubus Racing.

Svenskarna har länge fört en kamp mot klockan efter att de kraschade med sin bil i en sanddyna på den tolfte etappen. En trasig motor blev konsekvensen och Wallentheim/Ohlsson var därför tvungna att ta in massor av tid. Men den 220 kilometer långa trettonde sträckan mellan La Rioja och Cordoba var lyckad och förutsättningarna inför avslutningen är goda.

– Den här etappen passade oss och D-Maxen perfekt, det var trångt, kurvigt och kul, säger Wallentheim.

Carlos Sainz ledde länge tävlingen, men en olycka tog honom ur tävlingen

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela