Måndag 5 Dec
Stockholm

Serieledarna vann borta fast hemma

Järfälla spelade hemmamatch mot serieledande Täby – i Täbys hemmahall.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En av dagens två matcher i innebandyns superliga var Stockholmsderbyt mellan Järfälla och Caperio/Täby. De sistnämnda har överraskat innebandysverige så här långt och är efter 17 omgångar fortfarande obesegrade. Järfälla har på sitt sätt också överraskat då de från att ha varit ett lag som tippades ligga fastklistrade i botten nu kämpar om en slutspelsplats.

Trots att Järfälla stod som hemmalag spelades matchen i Täbys hemmahall Tibblehallen. Det svenska innebandyförbundet förbjuder nämligen Järfälla att spela derbymatcher i sin egen hemmahall på grund av dess lilla storlek.

– Situationen ser ut som den gör. Jag har inte tänkt så mycket på det. Men hallen kommer att byggas ut under sensommaren förutsatt att vi ligger kvar. Men det är klart att vi vill lira hemma. Det är ju där vi har tagit flest poäng, säger Järfällas Andreas Ackevi enligt eurosport.se.

Matchen då? Järfälla höll spelet uppe på ett starkt sätt de första två perioderna och hade 4-4 inför den sista akten. Där visade dock Täby varför de leder serien och lade i en högre växel. I kombination med ett par tunga utvisningar för Järfälla resulterade det i slutresultatet 8-4 till Täby.

– Det är lite bittert. Täby är riktigt bra men vi var med länge. Det känns som att vi skiter i om det blir 5-4 eller 8-4 därefter, säger Ackevi.

Täby ligger inte bara i topp i serien. Även i poängligan går lagets spelare enormt starkt. Ledaren – Danne Bron-Sundbom – är en riktig skräll. Tvåan, Finlands VM-guldmedaljör Rickie Hyvärinen, desto mer väntad. Bron-Sundbom stod länge "bara" på en poäng i matchen, men gjorde de sista fyra minuterna ytterligare tre poäng och står därmed på 49 pinnar, sex före Hyvärinen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.