Stockholm

Bergman fyra efter perfekt skytte

Carl Johan Bergman sköt fullt och blev fyra.


Läs mer

Men kanske var det ändå Anna Carin Olofsson-Zideks sjundeplats som gladde mest.

– Det är roligt att se att Anna Carin är tillbaka på allvar, säger skidskyttarnas förbundskapten Staffan Eklund.

Olofsson-Zidek, som blev mamma för första gången i somras, hade en bra chans att ta en topplacering i jaktstarten i Ruhpolding. Men i fjärde och sista skyttet kom två bomskott och därmed två straffrundor. Chansen till en pallplats försvann, men det blev ändå en sjundeplats för skidskytteveteranen, som var tionde i sprinten i fredags.

– Det är kul att Anna Carin får skjuta tre nollor i dag, det känns som att hon är tillbaka i skyttet, säger förbundskapten Staffan Eklund till TT per telefon från Ruhpolding.

– Det är inte illa av en tjej som blivit mamma nyligen. Vi får hoppas att det håller i sig.

Helena Jonsson tvingades till bara en straffrunda, men har tappat lite av den fina formen och slutade åtta.

Tyskan Magdalena Neuner vann tävlingen, trots hela fyra straffrundor. Ryskan Jekaterina Jurjeva slutade tvåa och tyskan Kati Wilhelm trea.

Björndalen nära rekordet

Herrtävlingen blev en ny triumf för Ole Einar Björndalen. På söndagen kom ännu en världscupseger, den 84:e i ordningen, vilket innebär att den norske skidskyttekungen nu bara är två ifrån Ingemar Stenmarks "vintersportrekord" på 86 segrar. En knapp minut bakom norrmannen åkte Carl Johan Bergman in som fjärde man, efter prickfritt skytte under det 12,5 kilometer långa loppet.

– Carl Johan gör ett riktigt bra lopp. Han har jobbat väldigt mycket på skjutvallen, det är oerhört kul att han får lite utdelning med tanke på hur tunga år han har haft, säger Staffan Eklund.

Missar på vallen

För de övriga herrarna var det som så ofta förr skyttet som fallerade. Fyra bommade skott för Björn Ferry och Magnus Jonsson, fem för David Ekholm och sex för Mattias Nilsson är inget lysande resultat. Men ändå någorlunda godkänt med tanke på omständigheterna, tycker förbundskaptenen.

Det var besvärligt där de fick skjuta, i ytterkant av skjutvallen. Det blåste mycket och det var många som hade det svårt i dag, säger Eklund. Men det är klart att det krävs mer om man vill vara med där uppe.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.