Tisdag 19 Okt
Stockholm

Armstrong till "down under"

Tour de France-legenden Lance Armstrong gör sin comeback i Australien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Cykelsporten kretsar återigen kring den levande legenden Lance Armstrong.

Idag meddelade det kazakiska cykelförbundets vicepresident, Nikolai Proskurin, att Lance Armstrong i sin comeback kommer att cykla för det kontroversiella stallet Team Astana.

– Om någon säger att de vill ingå i vårat lag, så är det ett tecken på att de håller Kazakstan kärt, säger Proskurin till nyhetsbyrån AP.

Proskurin fortsätter:

– Han (Armstrong) kommer till Team Astana, han gör det för att han vill fortsätta vinna.

Kort tid senare meddelade officiella medarbetare av "Tour down under" i Australien, till AP, att Armstrong kommer att göra sin comeback i tävlingen som börjar den 20 januari.

Armstrong kommer till ett stall som blev utkastade ur Tour de France 2007 sedan Alexander Vinokourov testats för bloddopning.

Team Astana har redan i sitt stall Alberto Contador, vinnare av Tour de France 2007, och lagets nummer ett. Spanjoren har tidigare sagt till spanska AS:

– Jag har förtjänat min plats som stallets förstecyklist och om Armstrong cyklade i samma stall skulle en situation uppstå som i slutändan skulle såra mig.

Nu kan han bli tvungen att lämna stallet för att fortsätta vara förstecyklist med chans att vinna tävlingar.

Det meddelas att Armstrong senare på ondagskvällen kommer att tillkännage sin framtid.

Men något som kan ha påverkat cykelgurun till välja Team Astana är Johan Bruyneel som är lagledare. Bruyneel var stallchef alla sju gånger Armstrong vann Tour de France med U.S. Postal and Discovery.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela