Stockholm

Super Bowl bjuder på fet skräll

Sensationen Arizona Cardinals till final i NFL. Möter Pittsburgh Steelers.


Läs mer

Årets största höjdpunkt ur amerikanskt sport- och teveperspektiv närmar sig. Den 1 februari spelar Arizona Cardinals och Pittsburgh Steelers Super Bowl på Raymond James Stadium i Tampa.

Arizona Cardinals är en riktig skräll i Super Bowl-sammanhang. 1947 vann laget, då som Chicago Cardinals, en delfinal men årets final är den första någonsin i Super Bowl. Därmed bryts den näst längsta mästerskapstorkan i nordamerikansk sporthistoria för klubben som bildades 1898.

Semifinalen mot Philadelphia Eagles var en jämn historia, men skillnaden mellan lagen var Arizonas legendariske quarterback Kurt Warner som passde till fyra touchdowns för sitt lag. Slutresultatet skrevs till 33-25 och Warner, som nu är hela Arizonas hjälte, kommer om knappt två veckor göra sin tredje Super Bowl. Tidigare har han varit där med St Louis Rams säsongerna 99/00 och 01/02.

Pittsburgh Steelers är som kontrast en rutinerad räv. Laget gör nu sin sjunde Super Bowl och klubben vann så sent som 05/06. Semifinalen mot Baltimore Ravens vanns med 23-14.

Håller du på Pittsburgh Steelers?

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.